Κατερίνα
Καλλιακούδη

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια | Σύμβουλος Γάμου

Αυτοπεποίθηση

Αυτές οι συνεδρίες απευθύνονται σε ανθρώπους που θέλουν να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους και να καταλάβουν βαθύτερα τον εαυτό τους.

Είσαι ένας άνθρωπος που συχνά αμφιβάλλεις για σένα. Συγκρίνεσαι με τους άλλους και βρίσκεις ότι δεν είσαι αρκετά καλός/ή. Δυσκολεύεσαι σε μια παρέα και συνήθως κάθεσαι απομονωμένος/η σε μια γωνία. Ντρέπεσαι να μιλήσεις ή νιώθεις ότι οι άλλοι σε κοιτάνε περίεργα. Σκέψεις όπως δεν μπορώ, δεν θα τα καταφέρω, σιγά μην διεκδικήσω τα όνειρά μου σε επισκέπτονται συχνά. Δεν πιστεύεις στον εαυτό σου, αμφισβητείς τη δύναμή σου και συνήθως υποτιμάς τις ικανότητές σου.

 

Όταν μένεις με τον εαυτό σου, αισθάνεσαι μεγάλη μοναξιά. Γιατί άραγε; Πώς μπορείς να κάνεις παρέα με τον εαυτό σου, όταν δεν σου αρέσεις; Πιστεύεις ότι δεν μπορείς να δημιουργήσεις μια συντροφική σχέση με κάποιον που θα σε αγαπάει έτσι όπως πραγματικά είσαι. Γι αυτό τις περισσότερες φορές δεν υπερασπίζεσαι τα θέλω σου και κάνεις πολλές υποχωρήσεις. Τα συναισθήματα στενοχώριας, θυμού, ζήλιας, απελπισίας και ματαίωσης σου είναι οικεία. Πολλές φορές προσπαθείς να αποφύγεις τη δυσκολία με εξωτερικές συμπεριφορές όπως το φαγητό, τα ψώνια, την υπερβολική δραστηριότητα κ.τ.λ.

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι η αυτοπεποίθηση χτίζεται. Σου αξίζει να δημιουργήσεις μια καλή σχέση με τον εαυτό σου, γιατί αυτή η σχέση θα επηρεάσει τις επιλογές που θα κάνεις για σένα.

Πώς μπορώ να σε βοηθήσω;

Μέσα από τις συνεδρίες μας θα δούμε μαζί πώς μπορείς:

  • Να μην είσαι επικριτικός με τον εαυτό σου.
  • Να καλλιεργήσεις τη σχέση με τον εαυτό σου.
  • Να σε αποδέχεσαι όπως είσαι, με τις δυνατές και τις αδύναμες πλευρές σου.
  • Να σε συγχωρείς, όταν κάνεις μια επίπονη επιλογή για σένα.
  • Να σέβεσαι τον εαυτό σου, τη σκέψη σου και τα συναισθήματά σου.
  • Να αποκτήσεις επίγνωση της ψυχικής σου δύναμης και των ικανοτήτων σου.

Δείτε επίσης…