Κατερίνα
Καλλιακούδη

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια | Σύμβουλος Γάμου

Βιωματικό
Παιχνίδι Συναισθημάτων
για Παιδιά

Ένας χώρος που τα παιδιά παίζουν με την καρδιά τους. Εκφράζονται, ξεδιπλώνουν τον εαυτό τους και τη φαντασία τους. Μέσα από το παιχνίδι μοιράζονται, συνυπάρχουν και, ταυτόχρονα, καλλιεργούν την αυτονομία. Το κάθε παιδί μαθαίνει να λειτουργεί και να εντάσσεται στην ομάδα. Συνεργάζεται με τα άλλα παιδιά ενώ συγχρόνως εκφράζει τα συναισθήματά του και ξεδιπλώνει τις ικανότητές του. Είναι ο εαυτός του μέσα στην ομάδα.

Το παιχνίδι βοηθάει το παιδί να εμπιστευτεί τον εαυτό του. Γίνεται δημιουργικό, εξωτερικεύει ιδέες, συνδιαμορφώνει ιστορίες. Προτείνει λύσεις, δημιουργεί εικόνες, εκφράζει συναισθήματα, ταξιδεύει με όχημα τη φαντασία. Ανακαλύπτει στοιχεία του εαυτού του που δεν ήξερε, νιώθει τα βαθύτερα συναισθήματά του, βρίσκει μόνο του τη λύση σε δικές του δυσκολίες. Αρχίζει να γνωρίζει καλύτερα ποιος είναι. Χτίζεται η αποδοχή και η αγάπη για τον εαυτό του.

Επίσης, μέσα από τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε το παιδί έχει τη δυνατότητα να φροντίσει τα πιo δυσκολεμένα κομμάτια του. Νιώθει τον εαυτό του και τον φροντίζει. Αποδέχεται τα συναισθήματά του, τα αποφορτίζει και τα μετουσιώνει σε κάτι απελευθερωτικό δημιουργικό. Γίνεται δημιουργός της ζωής του.