Κατερίνα
Καλλιακούδη

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια | Σύμβουλος Γάμου

Ατομικές Συνεδρίες

Στις ατομικές συνεδρίες έχεις τη δυνατότητα να επεξεργαστείς τη σχέση με τον εαυτό σου καθώς και τις σχέσεις με τους κοντινούς σου ανθρώπους. Όταν τα δεδομένα αλλάζουν, προβληματίζεσαι ολοένα και περισσότερο.

– Πώς νιώθεις, όταν μένεις μόνος με τον εαυτό σου; Είσαι πραγματικός φίλος με σένα; Γιατί πολλές φορές νιώθεις βαθιά μέσα σου ένα κενό, κάτι που δεν σε ικανοποιεί;

-Πώς είναι οι σχέσεις με τους κοντινούς σου ανθρώπους; Έχεις σχέσεις ουσιαστικές ή κάνεις επιλογές που σε δυσκολεύουν; Συχνά θα ήθελες μια σχέση με τον σύντροφό σου ή το παιδί σου που να βασίζεται σε σεβασμό, κατανόηση, αποδοχή, εμπιστοσύνη και επικοινωνία. Τι χρειάζεται να κατανοήσεις, να μάθεις και να αλλάξεις για να αποκτήσεις ουσιαστικές σχέσεις, σχέσεις με βαθύ συναισθηματικό δέσιμο;

-Έχεις όνειρα, επιθυμίες, πλάνα για τη ζωή σου που δυσκολεύεσαι να τα πραγματοποιήσεις; Σκέψου τι σε κρατάει πίσω. Ποιοι είναι οι λόγοι που σε κάνουν να αναβάλλεις τη δημιουργία αυτών που θέλεις;

– Eπιλέγεις εργασιακά περιβάλλοντα με πίεση και έλλειψη σεβασμού για σένα; To άγχος σου αυξάνεται και καταναλώνεις όλη σου τη σκέψη στο αρνητικό και την δυσκολία; Αναζήτησε την ευκαιρία για να υποστηρίξεις τον εαυτό σου και να νιώσεις πιο δυνατός.

-Αισθάνεσαι ότι η αυτοπεποίθηση σου είναι χαμηλή; Ίσως σου έρχονται συχνά αρνητικές σκέψεις και αμφιβολίες για σένα. Πολλές φορές συγκρίνεσαι με άλλους και μεγαλοποιείς μέσα στο μυαλό και την καρδιά σου τα ελαττώματά σου. Γιατί σε κατακλύζουν όλες αυτές οι σκέψεις; Θέλεις να νιώσεις ποιος πραγματικά είσαι;

-Συχνά θυμώνεις και παραφέρεσαι; Πιστεύεις ότι σε αδικούν και δεν σε καταλαβαίνουν; Είναι σημαντικό να καταλάβεις βαθύτερα τις πηγές  του θυμού σου. Βρες τον τρόπο να τον απελευθερώσεις.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ;

Τα ατομικά ραντεβού θα σε βοηθήσουν:

-Nα χτίσεις τη σχέση με τον εαυτό σου πάνω σε γερά θεμέλια. Ο τρόπος που σχετίζεσαι με εσένα επηρεάζει και τις σχέσεις με τους κοντινούς σου ανθρώπους. Ό,τι θέλεις να δημιουργήσεις, εξαρτάται άμεσα από το πόσο σε αγαπάς και σε εκτιμάς.

-Να δημιουργήσεις σχέσεις αγάπης, σεβασμού και κατανόησης για σένα.

-Να ανακαλύψεις μοτίβα σου και ασυνείδητες συμπεριφορές που επαναλαμβάνονται και σε δυσκολεύουν.

-Να αυξήσεις την αυτοπεποίθησή σου και να νιώσεις την μοναδικότητά σου.

-Να αντιμετωπίσεις δύσκολα συναισθήματα ή καταστάσεις όπως, θυμό, θλίψη, μοναξιά ,απόγνωση, ντροπή, διαζύγιο, κατάθλιψη, απογοήτευση.

-Να έχεις χρόνο να σκεφτείς για σένα.

-Να βρεθείς σε ένα περιβάλλον ζεστασιάς, κατανόησης, γνώσης και υποστήριξης.

-Να μάθεις να συγχωρείς και να αξιοποιείς επίπονα γεγονότα υπέρ σου.

-Να ξεκλειδώσεις τις δυσκολίες σου, για να μιλήσεις για σένα.

Αν, λοιπόν, θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου και να αξιοποιήσεις τα εμπόδια που συνάντησες στο δρόμο σου, μην διστάσεις να κλείσεις ραντεβού. Σε περιμένει το ταξίδι της αυτογνωσίας.

 

Δείτε επίσης…