Κατερίνα
Καλλιακούδη

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια | Σύμβουλος Γάμου

Υπηρεσίες

Ατομικές Συνεδρίες

Nα αποκτήσει αυτοσεβασμό, να εκφράζει τα θέλω του, να είναι ο εαυτός του και να δημιουργεί ουσιαστικές σχέσεις.

Χρειάζομαι βοήθεια. Η ζωή μου είναι γεμάτη δυσκολίες. Οι άλλοι δεν με καταλαβαίνουν. Συχνά με υποτιμούν. Καμιά φορά με ειρωνεύονται. Στην δουλειά νιώθω πολύ άγχος. Οι γονείς μου με πιέζουν. Στις ερωτικές σχέσεις μάλλον είμαι άτυχος/η. Δυσκολεύομαι να εμπιστευτώ τους άλλους…

Διαχείριση Θυμού

Ίσως είσαι ένας άνθρωπος που συχνά θυμώνεις. Νιώθεις να συσσωρεύεται πολλή ένταση στο κεφάλι σου και θεωρείς ότι μια έκρηξη θα σε αποφορτίσει. Έχεις σκεφτεί, όμως, πόσο ο θυμός σε δυσκολεύει;

Οι συνεδρίες για τη διαχείριση του θυμού απευθύνονται: α) σε ανθρώπους που έχουν εκρήξεις θυμού και β) σε ανθρώπους που έχουν θυμό, αλλά δεν τον εκφράζουν. Η υπηρεσία αυτή αφορά εκείνους που θέλουν να καταλάβουν τα αίτια του θυμού τους και να βρουν έναν τρόπο να τον διαχειρίζονται.

Κατάθλιψη

Συχνά δυσκολεύεσαι να διαχειριστείς τα πράγματα που έχεις αναλάβει, αγχώνεσαι πολύ και κάνεις αρνητικές σκέψεις για τον εαυτό σου.

Αυτές οι συνεδρίες απευθύνονται σε ανθρώπους που είναι λειτουργικοί αλλά τα βασικά τους συναισθήματα είναι η θλίψη, η ακεφιά και πολλές φορές η απόγνωση.

Άγχος

Ίσως νιώθεις ότι η εργασία σου είναι πιεστική. Τα ωράρια και οι σχέσεις με τους συναδέλφους σου σε αγχώνουν. Όταν γυρνάς στο σπίτι, σε περιμένει ένας αγώνας δρόμου. Τα παιδιά σου θέλουν να παίξουν μαζί σου. Ο/η σύντροφός σου θέλει να περάσετε χρόνο μαζί και εσύ έχεις τόσο ανάγκη να ξεκουραστείς λίγο.

Αυτές οι συνεδρίες απευθύνονται σε ανθρώπους που βιώνουν άγχος και αισθάνονται πίεση από το εργασιακό ή οικογενειακό τους περιβάλλον και γενικότερα από τις συνθήκες της ζωής τους.

Αυτοπεποίθηση

Είσαι ένας άνθρωπος που συχνά αμφιβάλλεις για σένα. Συγκρίνεσαι με τους άλλους και βρίσκεις ότι δεν είσαι αρκετά καλός/ή. Δυσκολεύεσαι σε μια παρέα και συνήθως κάθεσαι απομονωμένος/η σε μια γωνία.

Αυτές οι συνεδρίες απευθύνονται σε ανθρώπους που θέλουν να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους και να καταλάβουν βαθύτερα τον εαυτό τους.

Ομάδες ενδυνάμωσης Ζευγαριών

Η ομάδα αυτή βοηθάει τα ζευγάρια να επεξεργαστούν και να ενδυναμώσουν τη σχέση τους.

Συμμετέχουν ζευγάρια είτε είναι παντρεμένα είτε όχι που θέλουν να δημιουργήσουν μια στέρεη σχέση με γερή βάση. Συζητάμε, ακούμε, μοιραζόμαστε προβληματισμούς και εμπειρίες. Κατανοούμε βαθύτερα τόσο την ανδρική όσο και την γυναικεία οπτική των πραγμάτων.

Ενδυνάμωση Εφήβων - Νέων

Είσαι σε μια φάση ζωής που ίσως έχεις άγχος, έχεις διλήμματα. Καλείσαι να αποφασίσεις για το μέλλον σου, έχεις όνειρα και βαθύτερες επιθυμίες. Η εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου, το πώς φαίνεσαι στις παρέες των συνομηλίκων σου και ο τρόπος που δημιουργείς σχέσεις είναι από τα θέματα που σε προβληματίζουν.
 

Oι συνεδρίες απευθύνονται σε εφήβους ή νέους ανθρώπους που θέλουν ενδυνάμωση σε θέματα που τους απασχολούν.

Συμβουλευτική Γάμου - Ζευγαριού

Nα έρθουν κοντά συναισθηματικά, να δημιουργήσουν ασφαλή σχέση αγάπης.

Η έλλειψη επικοινωνίας και ερωτικής επαφής, οι διαφωνίες σχετικά με την ανατροφή και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών, οι συγκρούσεις, η απομόνωση, η απιστία, η έλλειψη κατανόησης και συναισθηματικής συνεργασίας, η απειλή του διαζυγίου είναι μερικά από τα θέματα που συχνά οδηγούν σε διάλυση μια σχέση. H συμβουλευτική γάμου μπορεί να δώσει διέξοδο και να επαναφέρει την ισορροπία στη σχέση, εφόσον και οι δύο σύντροφοι το επιθυμούν.

Οικογενειακές Συνεδρίες

Ενθαρρύνεται ο διάλογος και η ανταλλαγή συναισθημάτων.

Οικογένειες που τα μέλη τους συνδέονται με αισθήματα αγάπης και νοιάζονται το ένα για το άλλο. Τις περισσότερες φορές, όμως, συναισθηματικά μπλοκαρίσματα εμποδίζουν τα μέλη να επικοινωνήσουν και να νιώσουν αυτή την αγάπη.

Συμβουλευτική Γονέων

Γονείς με συνειδητότητα και αγάπη, να είναι κοντά στα παιδιά τους, ώστε να διαμορφώνεται σχέση αμοιβαιότητας και εμπιστοσύνης.

Ο γονιός, καθώς μεγαλώνει το παιδί του, έρχεται αντιμέτωπος με συμπεριφορές, τις οποίες αδυνατεί να χειριστεί.
Συχνά νιώθει αμηχανία, έχει διλήμματα και αισθάνεται αμφιθυμία.

Ομαδική Θεραπεία

Ο καθένας έχει χαράξει τη δική του διαδρομή στην εξερεύνηση του εαυτού του. Ο ένας βοηθάει τον άλλον μέσα από την αφήγησή του.
Συναντιούνται όλοι μαζί στο πλαίσιο της ομάδας για να ανταλλάξουν εμπειρίες, βιώματα και συναισθήματα. Αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Ταυτίζονται, διαφωνούν, συμπονούν, θυμώνουν, χαίρονται, καταλαβαίνουν, νιώθουν.

Βιωματικές Ομάδες

Βιωματικές ασκήσεις, αφήγηση παραμυθιών, ασκήσεις ενδυνάμωσης, παιχνίδι.

Τα μέλη της ομάδας αναπτύσσουν εμπιστοσύνη, επικοινωνία, αλληλοϋποστήριξη και δυνατότητα συνεργασίας.

Βιωματικό Παιχνίδι Συναισθημάτων

Ένας χώρος που τα παιδιά παίζουν με την καρδιά τους.
Εκφράζονται, ξεδιπλώνουν τον εαυτό τους και τη φαντασία τους. Μέσα από το παιχνίδι μοιράζονται, συνυπάρχουν και ταυτόχρονα καλλιεργούν την αυτονομία.