Κατερίνα
Καλλιακούδη

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια | Σύμβουλος Γάμου

Άγχος

Αυτές οι συνεδρίες απευθύνονται σε ανθρώπους που βιώνουν άγχος και αισθάνονται πίεση από το εργασιακό ή οικογενειακό τους περιβάλλον και γενικότερα από τις συνθήκες της ζωής τους..

Ίσως νιώθεις ότι η εργασία σου είναι πιεστική. Τα ωράρια και οι σχέσεις με τους συναδέλφους σου σε αγχώνουν. Πολλές φορές σού μιλάνε άσχημα και πιστεύεις ότι δεν εκτιμούν τη δουλειά σου και την προσπάθειά σου. Ενώ δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό, μια παρατήρηση είναι αρκετή για να σε καταβάλει και να αρχίσεις να σκέφτεσαι ότι δεν είσαι επαρκής. Δυσκολεύεσαι να μιλήσεις, να τοποθετηθείς και να υπερασπιστείς τον εαυτό σου. Φοβάσαι ότι τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα αν σε υποστηρίξεις. Σε απασχολεί το πώς σε βλέπουν οι άλλοι. Διαρκώς σκέφτεσαι την εντύπωση που προκαλείς. Χάνεις πολύ χρόνο προσπαθώντας να είσαι πολύ καλός/ή για τους άλλους, αλλά τελικά μπαίνεις σε σκέψεις που δεν φέρνουν αποτέλεσμα.

 

Όταν γυρνάς στο σπίτι, σε περιμένει ένας αγώνας δρόμου. Τα παιδιά σου θέλουν να παίξουν μαζί σου. Ο/η σύντροφός σου θέλει να περάσετε χρόνο μαζί και εσύ έχεις τόσο ανάγκη να ξεκουραστείς λίγο. Καμιά φορά σου περνάει από το μυαλό ότι θα ήθελες να κάνεις και κάτι για σένα, αλλά αυτή η σκέψη φεύγει τόσο γρήγορα. Τύψεις, πίεση, άγχος, νεύρα είναι κάποιες από τις αντιδράσεις σου. Κάνεις τη διαπίστωση ότι τα πράγματα σε πηγαίνουν, ότι οι συνθήκες σε κατευθύνουν, ενώ εσύ κάπου χάνεσαι στην πορεία.

Πώς μπορώ να σε βοηθήσω;

Μαζί θα δούμε τι σε αγχώνει βαθύτερα πέρα από τις αντικειμενικές συνθήκες, που αντιμετωπίζεις. Μέσα από τις συνεδρίες θα βοηθηθείς να υποστηρίξεις τον εαυτό σου και να συνειδητοποιήσεις τις ικανότητες και τις δυσκολίες σου. Το άγχος συνδέεται πολύ με την χαμηλή αυτοεκτίμηση. Θα μπορέσεις να βρεις τρόπους να ηρεμείς το άγχος σου, καθώς θα μάθεις να οριοθετείς τις υπερβολικές προσδοκίες που έχεις εσύ ή οι άλλοι από εσένα. Σε ένα περιβάλλον με κατανόηση και ζεστασιά μπορείς να μοιραστείς ό,τι σε απασχολεί.

Δείτε επίσης…